Kerstkaart voor ouderen

De feestdagen zijn voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel van hen brengen de kerstdagen alleen door. Speciaal voor deze ouderen is de kerstkaartenactie opgezet en daar doen wij graag aan mee!

Kerstkaart voor ouderen
Voor de kinderen is er een les ontwikkeld door het Nationaal Ouderenfonds - bekend van het televisieprogramma van Geer & Goor - in samenwerking met PostNL en Kidsweek. De kinderen hebben in deze les geleerd hoe ze een persoonlijke kerstwens voor een oudere kunnen maken en hoe bijzonder en leuk het is om een persoonlijke kaart te sturen.

De leerlingen van groep 7 hebben kort iets verteld over zichzelf, hebben op de kaarten een vraag gesteld aan de oudere en afgesloten met een warme kerstwens. Ook hebben we in de klas nagedacht of we een eenzame oudere kennen en wat we voor deze mensen kunnen doen. Zou het niet gewedig zijn om samen met de kinderen de wereld iets mooier te maken? Lach eens naar iemand of straat of maak een praatje met een onbekende tijdens het boodschappen doen, ga een middag helpen in het bejaardenhuis. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Een klein gebaar maakt voor sommige mensen een wereld van verschil!

En wie weet komt er ook een kaartje terug...